Πάρα πολλές φορές, σε δημόσιες τοποθετήσεις μας, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε αναφερθεί στην αναγκαιότητα να υπάρξει αντίσταση στη πολιτική της κυβέρνησης που στρέφεται εναντίον των πιο αδύναμων στρωμάτων. 

Πλέον, αν και οι κυβερνώντες καυχώνται για βελτίωση στην οικονομία και προβάλλουν τους ρυθμούς ανάπτυξης, τα νοικοκυριά καθώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένα.

Δυστυχώς, αν και τα θέματα αυτά τα είχε ξεκαθαρίσει και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη και σε συνάντηση τους τον περασμένο Μάιο, η πολιτική που εφαρμόζεται δεν φαίνεται να είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την κυβέρνηση να μην αρκεστεί μόνο στη θεωρητική βελτίωση της οικονομίας της Κύπρου αλλά να εγκύψει πραγματικά στην καθημερινότητα των νοικοκυριών αλλά και των μικρών ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Οι εισηγήσεις μας ως Οικολόγοι είναι κατατεθειμένες δημόσια και εκφράστηκαν κατά καιρούς σε ποικίλες περιπτώσεις. Η λύσεις υπάρχουν, η πολιτική βούληση είναι που απουσιάζει.