Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες Γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την στρατιωτική επίθεση της κατά των Κούρδων της Συρίας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή μέτρων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πιστεύουμε πως κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Δεν μπορούμε πάρα να σημειώνουμε ότι η κατάσταση με την Τουρκία επιβάλλει ακόμα πιο σοβαρά μέτρα.

Τελούμε εν αναμονή των αποφάσεων της σημερινής συνεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με ατζέντα τη στάση της Τουρκίας τόσο στη Συρία όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ευελπιστούμε πως η πρόταση που ετοιμάστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, μαζί με την ομάδα του να ανταποκρίνεται στο καθεστώτος του πλαισίου περιοριστικών μέτρων που απευθύνεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την παράνομη δραστηριότητα γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.