Με ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο Τουρισμού, γνωστοποίησε την έναρξη διαδικασίας για αγορά υπηρεσιών εξειδικευμένων συμβούλων-μελετητών, με σκοπό να εξεταστεί το θέμα της συνδυαστικής ανάπτυξης Μαρίνας και υποδομής για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στην Κισσόνεργα. Αν και αρχικά η πρόθεση για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων προοριζόταν για το Λιμανάκι Κάτω Πάφου, ωστόσο προσέκρουσε στην άρνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τις επιπτώσεις που αυτή η ανάπτυξη θα είχε στο αρχαιολογικό περιβάλλον της περιοχής.  

Ήδη ο σχεδιασμός για Μαρίνα που θα φιλοξενεί 1000 σκάφη όπως είχαμε και στο παρελθόν συνιστά μια τεράστια – για την κλίμακα της περιοχής – ανάπτυξη που θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τη λειτουργία της. 

Ήδη – με επίσης γραπτές τους ανακοινώσεις – τόσο το ΕΒΕ, όσο και άλλοι φορείς της Πάφου, εξέφρασαν άμεσα την ευαρέσκεια και την ικανοποίησή τους για την προώθηση της «ανάπτυξης». Η χρονική ωστόσο στιγμή που το Υφυπουργείο διάλεξε για να προχωρήσει στην διαδικασία για αγορά υπηρεσιών για εξέταση του θέματος της συνδυαστικής ανάπτυξης Μαρίνας και υποδομής για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στην Κισσόνεργα, δημιουργεί πολλά και λογικά ερωτήματα. Σίγουρα ο χρόνος που έγινε η ανακοίνωση δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς πιθανών να πιστεύουν πως δεν θα υπάρχει καμία αντίδραση. Η οικονομική κρίση που υποβόσκει δημιουργεί προϋποθέσεις για αποδοχή κάθε έργου «ανάπτυξης». Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε περισσότερη και άμεση πληροφόρηση αναφορικά με τα στοιχεία που οδηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού σε αυτή την απόφαση πχ. θέλουμε να ξέρουμε εάν έχει προηγηθεί Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το έργο υπό την νέα του μορφή. 

Ας σταματήσει επιτέλους το περιβάλλον μας να καταστρέφεται στον βωμό των λεγόμενων αναπτύξεων.