Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές οικογένειες προσφύγων μετά την εκκαθάριση τεράστιου χώρου πρασίνου για να γίνει χώρος στάθμευσης.

Το τελευταίο διάστημα μετά από καταγγελίες των περιοίκων επισκεφτήκαμε την περιοχή αρκετές φορές.

Το γεγονός ότι ο χώρος χρειαζόταν ευπρεπισμό δεν δικαιολογεί την επέλαση των συνεργείων του Δήμου και την εκκαθάριση από το πράσινο. Από όλη αυτή την λεηλασία σώθηκαν δύο χαρουπιές.

Χθες τα συνεργεία του Δήμου Πάφου έβαλαν τις τελευταίες πινελιές αποτελειώνοντας ότι απέμεινε.

Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα από τους κατοίκους. Γίνεται ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης σε κατοικημένη περιοχή. Πόσο θα επηρεαστεί η ποιότητα ζωής τους; Έχει γίνει κάποια μελέτη περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή, κλπ; Ποιους  θα εξυπηρετεί αυτός ο χώρος  το τοπικό σχέδιο της περιοχής ευνοεί αυτή την κατασκευή;

Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι στάθμευσης. Θα μπορούσε να γίνει ένας μικρός χώρος στάθμευσης για να εξυπηρετεί τους πρόσφυγες που κατοικούν εκεί και το υπόλοιπο να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου.

Σπίτια προσφύγων έχουν αποκλειστεί από τσιμεντένια περίφραξη. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρόσφυγα ο οποίος διαμαρτυρήθηκε λόγω αποκοπής της πρόσβασης στην οικία του. Η απάντηση χαρακτηριστικά ήταν «να πηδάς πάνω από το περιτοίχισμα». Αν αυτό είναι ανθρώπινη συμπεριφορά τότε λυπούμαστε πολύ ! Τα δικαιώματα των Πολίτων δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ετσιθελικά ειδικά αυτών που ξεσπίτωσε ο Αττίλας και βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά εδώ και 46 χρόνια.

Αλήθεια τι λέει για όλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου και η Επιτροπή Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσίων;

μουταλος 1μουταλος 1μουταλος 1μουταλος 1