Η σεξουαλική κακοποίηση κατά των γυναικών και των παιδιών, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο εκτεταμένες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά το παγκόσμιο. Εγκλήματα που πολλές φορές δεν αναφέρθηκαν λόγω ατιμωρησίας, ντροπής και ανισότητας φύλου. Τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, είναι πολύ περισσότερα από όσα περιγράφουν οι αριθμοί λόγω της μη – καταγγελίας τους.

Γι’ αυτό το φλέγον θέμα, η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ) διοργανώνει στις 19:00 της Πέμπτης 19/11 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τη «Σεξουαλική Κακοποίηση κατά των Γυναικών και των Παιδιών». Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την σελίδα της ΓΥΚΟ στο Facebook στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gykocy.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν η Επίτροπος Ισότητας κ. Ιωσηφίνα Αντωνίου, η γενική γραμματέας της ΓΥ.Κ.Ο. κ. Μαρία Κολά, Γενική Γραμματέας η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου λειτουργός Χώρου Φιλοξενίας, η κ. Ηλιάνα Νικολάου Κοινωνική Λειτουργός και το Ενήλικο Θύμα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κ. Ράνια Ευριπίδου.

Σε δηλώσεις της για την εκδήλωση, η γενική γραμματέας της ΓΥ.Κ.Ο. κ. Μαρία Κολά τόνισε πως «Ένα στα 5 παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης. Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν ανάμεσά μας, με όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν απ’ τα βιώματά τους. Την ώρα που αυτά τα παιδιά βίωναν ότι βίωναν, κάποιος–κάποιοι ήξεραν…». «Η σιωπή σε αυτά τα περιστατικά δεν είναι σύμμαχος», κατέληξε η κ. Κολά.