Στις 31 Αυγούστου 2020 λήγει η αναστολή των πλειστηριασμών (εκποιήσεις) που εξήγγειλε ο Σύνδεσμος Τραπεζών. Οι προβλέψεις για την οικονομία δεν είναι καλές και όλοι αναμένουν πιο δύσκολες μέρες από το φθινόπωρο και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα μετέπειτα, αν αποτύχουμε να περιορίσουμε αποτελεσματικά τον Covid-19.

Για τους πιο πάνω λόγους, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τα αιτήματα που προβάλουν στην κοινή ανακοίνωση τους ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, οι οποίοι θεωρούν πως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά και η επέκταση της αναστολής δόσεων μέχρι τον Μάιο του 2021.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης που η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο νησί μας – αλλά και σε όλο τον κόσμο – η οικονομία του νησιού μας δεν έμεινε ανεπηρέαστη με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να χάνουν την εργασία τους ή να βλέπουν τα εισοδήματα του νοικοκυριού τους να μειώνονται δραματικά. Με την επανέναρξη των εκποιήσεων και της καταβολής δόσεων δημιουργείται κίνδυνος βιωσιμότητας, όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε τα αιτήματα των δυο Συνδέσμων και καλούμε την Κυβέρνηση, τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης δανείων, όπως αφουγκραστούν την κοινωνία και να εξετάσουν τα αιτήματα με την απαιτούμενη για την εποχή ευαισθησία.