Μια πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με την οποία συμφώνησαν τα αρμόδια κρατικά τμήματα, καταψηφίστηκε σήμερα από μια περίεργη ταύτιση των βουλευτών των κομμάτων ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ- ΕΛΑΜ- ΕΔΕΚ.

Η πρόταση – που ξεκίνησε από εισήγηση της ελεγκτικής υπηρεσίας από το 2007-2008 όταν αντιμετώπιζε η χώρα μια από τις χειρότερες ανομβρίες – προνοούσε ότι εκτός της απαγόρευσης της χρήσης νερού από το δίκτυο υδατοπρομήθειας για το πλύσιμο αυλών ή αυτοκινήτων, την απαγόρευση της χρήσης πόσιμου νερού από την υδατοπρομήθεια για το γέμισμα πισινών σε πολυτελείς κατοικίες.

Σημειώνεται ότι το τμήμα υδάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξαν την πρόταση νόμου των Οικολόγων, όχι όμως το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ.

Πλην των βουλευτών του ΔΗΣΥ, η στάση των βουλευτών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ είναι άξια προβληματισμού γιατί ουδέποτε στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στα συρτάρια της Βουλής η πρόταση, και στους έξι μήνες που συζητείται στην κοινοβουλευτική επιτροπή Γεωργίας, έθεσαν την οποιαδήποτε αντίρρηση, προβληματισμό ή ερωτηματικά.

Φαίνεται ότι κάποιοι στη Βουλή συνεχίζουν να αποφασίζουν με βάση το ίδιον και προσωπικό συμφέρον.

Εμείς από την άλλη δεν θεωρούμε ότι είναι δίκαιο ο απλός πολίτης να απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το λάστιχο για το πλύσιμο της αυλής του ή του αυτοκινήτου του – ανάγκη που γίνεται πιο πιεστική από τα σύννεφα σκόνης που μας πνίγουν τελευταία – και από την άλλη κάποιοι ολίγοι να δικαιούνται να χρησιμοποιούν το λάστιχο για να γεμίζουν τις πισίνες τους σε εποχές ανομβρίας.