Ο προϋπολογισμός του 2018 έχει έντονα στοιχεία ανεπάρκειας ως προς τα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον και την κατάργηση των προκλητικών προνομίων νυν και πρώην αξιωματούχων της πολιτείας και της διοίκησης. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν μπορούσαμε παρά να επισημάνουμε ως λάθος την απόρριψη των τροπολογιών που καταθέσαμε και προνοούσαν περικοπές αχρείαστων κονδυλίων και πολλαπλών προνομίων των κρατικών αξιωματούχων. Φαίνεται πως ακόμη και σήμερα, με μεγάλο μέρος της κυπριακής κοινωνίας να ζει στο όριο της φτώχειας, ορισμένοι δυσκολεύονται να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να προσαρμόσουν τις κρατικές δαπάνες σε αυτήν.

Εξίσου, φαίνεται να αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Όπως έχουμε ήδη τονίσει, ο εγκεκριμένος πλέον προϋπολογισμός, παρασάγγας απέχει από το να ενισχύει τη χρηματοδότηση πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Αντίθετα, πολλαπλώς επιτρέπει τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είμαστε βέβαιοι πως η επόμενη κυβέρνηση των Δυνάμεων της Αλλαγής, στην Προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλου θα λειτουργήσει αποφασιστικά, ώστε ο προϋπολογισμός κατά την υλοποίησή του να αποκτήσει ένα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θετικό πρόσημο.