Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” σχετικά με πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας, στην οποία τα  ιατροφαρμακευτικά συμβούλια δεν ενέκριναν τη χορήγηση του ενδεδειγμένου φαρμάκου, λόγω κόστους, δε μπορούν παρά να εξοργίζουν τον κάθε πολίτη

Είναι αδιανόητο ένας ασθενής να πρέπει να παλεύει για τα αυτονόητα δικαιώματα του, σε ένα κράτος που θέλει να θεωρείται αναπτυγμένο.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης είχε από τις 25/11 καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική ερώτησή προς τον υπουργό υγείας κ. Παμπορίδη η οποία ακόμα να απαντηθεί.

Πέραν αυτού σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για την εξέτασή του προϋπολογισμού του 2018 στις 23/11 ο κ. Περδίκης ζήτησε να πληροφορηθεί το λόγο που το σκεύασμα “Fampyra” δεν βρίσκεται εντός του εθνικού συνταγολογίου, χωρίς ωστόσο να λάβει επαρκείς απαντήσεις από την εκπρόσωπο των φαρμακευτικών υπηρεσιών. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο αριθμός των περιπτώσεων ασθενών, που δεν τυγχάνουν της δέουσας ανταπόκρισης από τις κρατικές υπηρεσίες, δε μπορεί παρά να υποδηλώνει την αδιαφορία του κράτους, μέχρι και σήμερα. Είναι ντροπή να χρειάζεται παρέμβαση βουλευτών και δημοσιοποίηση περιπτώσεων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοια ζητήματα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό


Είναι για την ανατροπή αυτής της στρεβλής συνθήκης “υποκατάστασης” του κοινωνικού κράτους, που η διακυβέρνηση Νικόλα Παπαδόπουλου οφείλει να δουλέψει κατά προτεραιότητα. 

 —