Το θέμα της ανέγερσης δεκαώροφου κτηρίου στην οδό Κινύρα επανέρχεται στη δημοσιότητα αφού θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας ύστερα από ενάμιση χρόνο από την μετά που απέρριψε το αίτημα για αδειοδότηση της ανέγερσής του. Υπενθυμίζουμε ότι ο αιτητής κατάφερε να αμφισβητήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας αφού κατέθεσε ιεραρχική προσφυγή στη διυπουργική επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Εσωτερικών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μας δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η αδιάφορη στάση που τηρεί για το θέμα η Τριμελής Υπουργική Επιτροπή (από τον υπουργό Εσωτερικών και μέλη, τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, και τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων), που αγνόησαν πλήρως τις συστάσεις και τις τεκμηριωμένες θέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για το εν λόγω ζήτημα.

Εμείς, εδώ και χρόνια εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και διαφωνία μας, καθώς η περίπτωση της οδού Κινύρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή λόγω του ειδικού χαρακτήρα της περιοχής. Η ανέγερση του κτηρίου σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά την περιοχή αλλά και την ποιότητα ζωής των υφιστάμενων κατοικιών.

Αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τηρήσει στάση αξιοπρέπειας και να προστατεύσει την περιοχή. Η ανεξέλεγκτη ανέγερση των πολυώροφων κτηρίων πρέπει να τερματιστεί μέχρι να εκπονηθεί ένας γενικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη χωροθέτηση των ψηλών κτηρίων.