Σε μια σύντομη περιοδεία που είχαμε τη Δευτέρα με τον Δήμαρχο Ύψωνα κ. Παντελή Ευτυχίου Γεωργίου και λειτουργό της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος είδαμε εικόνες που σοκάρουν.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος συντονισμού των επαρχείων Λεμεσού και Πάφου κ. Ανδρέας Ευλαβής αναφέρει πως: «Βόρεια του υπό κατασκευή γηπέδου ποδόσφαιρου στο Κολόσσι έχει μπαζωθεί ένα λατομείο που, μαζί με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί, δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα. Ήταν έντονη και η δυσωδία από ψόφια ζώα. Κάποιοι εργολάβοι, αντί να συμβάλλονται με αδειοδοτημένους χώρους ανακύκλωσης, ξεφορτώνουν τα μπάζα τους σε όλη την ύπαιθρο.

Ένα άλλο σημείο που επισκεφθήκαμε είναι χώρος στον Άγιο Σύλα όπου πολλές φορές ο Δήμος Ύψωνα έχει προβεί σε καθαρισμό, κάποιοι όμως ανενόχλητοι εξακολουθούν να εναποθέτουν μπάζα και σκουπίδια. Επίσης, δεξιά και αριστερά του δρόμου που οδηγεί στο Βάτι, υπάρχουν όλων των ειδών υλικά(ηλεκτρικά είδη, καναπέδες, κρεβάτια κλπ)».

Τελικά το κράτος έχει μείνει μόνο στις εξαγγελίες το 2019; Μας είπαν για επιθεωρητές που θα επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα τους οποίους όμως δεν είδαμε ποτέ. Προεκλογικά το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μας μίλησε για Παγκύπρια Εκστρατεία Καθαριότητας. Οι εκλογές έχουν τελειώσει και μαζί με αυτές η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.