Πράματα και θάματα αποκαλύπτονται μέσα από δημοσίευμα που αφορά σωρεία παρανομιών στην κοινότητα Τριμίκλινης και αποδεικνύει πως διαπράττονταν με τις «ευλογίες» των αρμόδιων Υπηρεσιών του κράτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες οι παράνομες αντιπεριβαλλοντικές ενέργειες που αφορούν την εκτροπή νερού στον Κούρη και τη μεταφορά του σε εγκαταστάσεις Ιχθυοτροφείου, πραγματοποιούνταν με την ανοχή ακόμα και τη συγκάλυψη των αρμόδιων φορέων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχει ήδη προβεί σε καταγγελία για το θέμα από τον Ιούλιο του 2023, ενώ είχε πραγματοποιήσει και επιτόπια επίσκεψη διαπιστώνοντας του λόγου το αληθές, ότι στην κοίτη του Κούρη έχει γίνει ένα τεράστιο Περιβαλλοντικό Έγκλημα.

Συγκεκριμένα μερικά παραδείγματα από τις παρανομίες είναι:

  1. Παράνομη επέμβαση σε κοίτη ποταμού.
  2. Παράνομη εκτροπή του ποταμού για ιδιωτική χρήση.
  3. Απόφραξη του ριζικού συστήματος πλατανιών και σκλήδρων.
  4. Πλήρης υποβάθμιση της χρήσης του φράγματος όπως:
  5. Παραχώρηση νερού στους γεωργούς και κατοίκους των κοινοτήτων.
  6. Υδάτινο απόθεμα για σκοπούς πυρόσβεσης.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ως Κίνημα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας, αλλά και η ολιγωρία των Αρχών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για να σταματήσουν τις εξόφθαλμες παρανομίες και τα αλλεπάλληλα περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Εμείς διαβεβαιώνουμε, πως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα επιμένουμε στον τερματισμό των παρανομιών που γίνονται θυσιάζοντας το περιβάλλον στο βωμό του χρήματος και της «ανάπτυξης».