Δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Λούκα Στυλιανού

Τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις στα σχέδια οικονομικής στήριξης οδηγούν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής και καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους σε μακροχρόνια ανεργία.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χώροι εστίασης και υπηρεσίες, καταστρέφονται μπροστά στα μάτια μας χωρίς να λάβουν την απαραίτητη στήριξη από το Κράτος, δημιουργώντας οικονομικά αλλά και κοινωνικά προβλήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα όσα μέτρα είναι αναγκαία για να μην αφήσουμε τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας να καταστραφεί.

Ο τόπος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σωτηρίας και όχι επιμέρους κινήσεις. Η επιδοματική πολιτική δεν αποτελεί λύση.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της κρίσης και η Κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη πολιτική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα και τον ελλειμματικό σχεδιασμό.