Το ντόμινο των εμποδίων που αφορούν την εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίηση του ΓΕΣΥ (σ.σ. το οποίο ήταν μνημονιακή υποχρέωση και θα έπρεπε να λειτουργούσε ήδη), συνεχίζει και μάλιστα κάθε μέρα παρουσιάζονται και νέα προβλήματα.

Ο Υπουργός Υγείας με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα κάνει λόγο για γιατρούς που δέχονται bullying επειδή εκφράστηκαν υπερ του ΓΕΣΥ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα συμβόλαια του ΟΚΥπΥ για τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στα χέρια των συντεχνιών, φαίνεται να απορρίπτονται.

Δεν έχουμε ακόμη δει ούτε μια κίνηση προς την κατεύθυνση του στόχου της πλήρους και έγκαιρης εφαρμογής του ΓΕΣΥ, ενώ την ίδια ώρα αιωρούνται και θέματα όπως για παράδειγμα η αντίδραση για την αποκοπή ποσοστού για το ΓΕΣΥ από τους δημόσιους υπάλληλους ή τα όσα είπε ο Πρόεδρος περί φοροδιαφυγής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλουμε την χαώδη κατάσταση όπως αυτή αφέθηκε από τους Κυβερνώντες να εξελιχθεί και καλούμε άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας να εγκύψουν στα προσκόμματα αυτά, να τα επιλύσουν και να αφήσουν κατά μέρος προκλήσεις που προκαλούν αντιδράσεις.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι σκιές που άφησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περί φοροδιαφυγής, απέστειλε από εχθές επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών κ. Ζαχαρία Κουλία, με αίτημα όπως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή ζητήσει από τον Έφορο Φορολογίας να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σε σχέση για την φορολογία των εισοδημάτων των ιατρών, η οποία έγινε αποδεκτή. Ήδη έχει προχωρήσει το αίτημα της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον Έφορο Φορολογίας.