Στην Αθήνα μετέβη αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για να συμμετάσχει στις εργασίες για το τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πρασίνων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ενώ την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η γραμματέας Διεθνών του Κινήματος κ. Αλεξία Σακαδάκη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Γιώργος Στυλιανίδης και ο Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου κ. Ορέστης Μάτσας.

Κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Θεοπέμπτου, αφότου ευχαρίστησε τους Οικολόγους Πράσινους της Ελλάδας αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως Κύπρος, Ελλάδα, Ευρώπη και κατ’ επέκταση πλανήτης.

«Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και οι πολιτικές για το 2030 – για παράδειγμα έχει παρθεί απόφαση το 2035 να σταματήσει η πώληση αυτοκινήτων που λειτουργούν με μηχανές εσωτερικής καύσης πετρελαίου και βενζίνης. Επίσης θα αλλάξει η φορολογία στα καύσιμα και στα ναυτιλιακά – αλλά και στα καύσιμα των αεροπλάνων. Θα επιβάλουν φόρο εισαγωγής υλικών – θα απαγορεύσουν ορισμένα υλικά από το να κυκλοφορούν στην αγορά – θα πρέπει να προωθήσουμε τις ΑΠΕ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό», τόνισε ο κ. Θεοπέμπτου.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Κινήματος ανέφερε πως «έχουμε επίσης πολύ σοβαρά κοινωνικά προβλήματα –  όπως οι εκδηλώσεις των καλλιτεχνών , έχουμε σύστημα για τους καλλιτέχνες και τους ηθοποιούς για να μπορούν να λάβουν σύνταξη; Έχουμε επαγγελματική εκπαίδευση – εάν θέλουμε να γίνει κάποιος υδραυλικός ή μηχανικός αυτοκινήτων τι μπορεί να κάνει στην Κύπρο τι θα κάνει στην Ελλάδα έχουμε τέτοιου είδους σχολές; Έχουμε κοινωνική πολιτική για στέγαση; Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;»

«Είναι μια μεγάλη σειρά από θέματα – όπως είναι και η ευημερία των ζώων – και είναι για αυτό το λόγο που λέω πως εμείς τα πράσινα κόμματα έχουμε την γνώση και τα αρμόδια άτομα – είμαστε εμείς που πρέπει να επηρεάζουμε αυτές τις επιλογές είτε είναι για την οικονομία ή για τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ο.κ.  Γι’ αυτό ελπίζω να έχετε επιτυχία στις εκλογές που έρχονται, ελπίζω να μπορείτε να επηρεάσετε με αυτές τις πολιτικές γιατί μόνο με τους πράσινους μπορεί να έχουμε ελπίδα για το μέλλον», κατέληξε ο κ. Θεοπέμπτου.