Δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει ικανοποίηση για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων που αφορούν τα τελικά συμβόλαια ανάθεσης των δικαιωμάτων έρευνας, ανάπτυξης και αναλογικού καταμερισμού στα τεμάχια 6, 8 και 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ελπίζουμε σύντομα να υπογραφτούν και τα τελικά συμβόλαια, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η ενεργειακή εκμετάλλευση και αυτών των τεμαχίων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση άφησε οριστικά πίσω της την αδράνεια που είχε επιδείξει στο ενεργειακό πεδίο, με την πρόφαση εμπλοκών στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ανάγκη τα έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο και πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να επιταχύνει, ώστε να μη χαθεί κι άλλο πολύτιμο έδαφος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ανάγκη και το στρατηγικό πλεονέκτημα που προσθέτει η εμπλοκή μεγάλων εταιρειών στις επιχειρήσεις για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός των στρατηγικών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την εμπλοκή των ενεργειακών κολοσσών, εναπόκειται στην ίδια την κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία.