Με συγκλονισμό παρακολουθήσαμε τα χθεσινά γεγονότα σε σχέση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή ο οποίος κτύπησε το πρωί της Παρασκευής στο κεφάλι σε σχολικό χώρο και λίγες ώρες αργότερα και αφού πέρασε δυο φορές, την ίδια μέρα από τα χέρια των γιατρών, χωρίς να δεχθεί την δέουσα όπως φαίνεται προσοχή, έκλεισε τα μάτια του αδίκως για πάντα.

Η μητέρα του 10χρονου δήλωσε ότι εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Ως εκ τούτου διαφαίνεται ότι κατέχει γνώσεις σε περιστατικά που αφορούν την υγεία. Στις δηλώσεις τις άφησε σαφείς αιχμές σε σχέση με τον τρόπο χειρισμού  του περιστατικού  από τον επί καθήκοντι ιατρό που εξέτασε τον μαθητή την πρώτη φορά.

Τα πιο πάνω γεγονότα προκαλούν εύλογα ερωτήματα στην κοινή γνώμη και χρίζουν απαντήσεων. Ποιες είναι οι ευθύνες των γιατρών του νοσοκομείου Λάρνακας; Ακολούθησαν το πρωτόκολλο; Είναι σωστό το πρωτόκολλο που ακολουθείται;

Είναι σωστή η διαδικασία αντιμετώπισης ατυχημάτων στις σχολικές μονάδες; Μήπως θέλουμε πιο ειδικευμένο προσωπικό για θέματα υγείας, ιδιαίτερα στα μεγάλα σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια;

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα αυτά ήγειρε πριν από λίγες εβδομάδες μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κος Γιώργος Περδίκης – μεταφέροντας τις ανησυχίες της ομοσπονδίας των συνδέσμων γονέων – και η απάντηση των αρμοδίων ήταν του τύπου “μην ανησυχείτε, έχουν γνώση οι φύλακες”

Πως πρέπει να ερμηνευτούν και να αναλυθούν τα γεγονότα που εξιστόρησε δημόσια η μητέρα του 10χρονου;

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί άμεσα τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιμένουν στην πλήρη διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων αυτής της τραγωδίας.