Το φιάσκο της τελετής κατεδάφισης της δεξαμενής 15 με την επικοινωνιακή παρουσία του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πριν μερικές μέρες στη Λάρνακα, καταρρέει μετά την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λάρνακας. 

Ο Δήμος Λάρνακας πλέον δεν δεσμεύεται με λόγια, όπως διαμηνύει, καθώς διαφωνεί με το περιεχόμενο της τρίτης τροποποίησης του μνημονίου μετακίνησης που προσυμφωνήθηκε με την Κυβέρνηση.

Εμείς βέβαια ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων είχαμε από την αρχή προειδοποιήσει ότι η συμφωνία για το προσχέδιο μνημονίου είναι μια παγίδα. Πρέπει οι εταιρείες πετρελαιοειδών να αναλάβουν από σήμερα τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι έχουν παραβιάσει το διάταγμα του Υπουργού για από απομάκρυνση των δεξαμενών από την 1η Μαρτίου 2018. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει την κάθε προσπάθεια προς απομάκρυνση των Διυλιστηρίων από την Επαρχία και καλεί το κράτος άμεσα να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Υποψιαστήκαμε εξ’ αρχής την τροπή που θα λάμβανε η όλη ιστορία και ως Κίνημα είχαμε προειδοποιήσει ότι εγκυμονούν κίνδυνοι στις κινήσεις των Κυβερνώντων για το εν λόγω θέμα και πριν αναγκαστούν οι Λαρνακείς να καταφύγουν σε δυναμικά μέτρα.