Να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των ΠΕΠ αλλά και τις διαγραφές δανείων, ζήτησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και των επιχειρήσεων και των πολιτικών οργανώσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένα μαζί τους.

Την ίδια ώρα ακούσαμε δια στόματος του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, κατηγορίες όπου γινόταν λόγος για διαρροές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πολιτικό κόμμα και από συνδεδεμένες με αυτό οργανώσεις και επιχειρήσεις. Ο κ. Νεοφύτου, εάν όντως έχει τέτοιες πληροφορίες, σωστό θα ήταν να προσκομίσει τα στοιχεία όχι μόνο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή αλλά και στη δημοσιότητα.

Είναι επιεικώς αστείο να ακούμε τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος να αναφέρει πως ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση θέλουν να πατάξουν τη διαφθορά, ξεχνώντας παντελώς πως η διαφθορά «άνθισε» επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσει η πλήρης διερεύνηση των στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση τους. Δεν νοείται στο τέλος της διαδικασίας να μην υπάρχει η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών που αφορούν τα ΜΕΔ των βουλευτών και άλλων ΠΕΠ.

Ας μην πετάει πέτρες ο κ. Νεοφύτου, τη στιγμή που κατοικεί σε γυάλινο σπίτι. Δεν ξεχνούμε τις αποκαλύψεις του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη το 2016, για διαδρομές μεγάλων χρηματικών ποσών προς τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, πριν τις Προεδρικές του 2008. Ο ΔΗΣΥ επωφελήθηκε 600 χιλιάδες ευρώ για ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ για το ΑΚΕΛ αγοράστηκαν αεροπορικά εισιτήρια 881 χιλιάδων ευρώ για σκοπούς μεταφοράς ψηφοφόρων στην Κύπρο (υπόθεση FOCUS).

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όντας στην πολιτική ζωή για 25 χρόνια δηλώνουμε ότι δεν διαθέτουμε συνδεδεμένες εταιρείες και επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι αποτελεί ηθικό ατόπημα τα κόμματα να διαθέτουν εμπορικές εταιρείες ή να μετέχουν με μετοχές σε εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Τα μεγάλα κόμματα οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα το συμφέρον τους σε επιχειρήσεις και εταιρείες.