*Γραπτή δήλωση κ. Κυριάκου Τσιμίλλη Αντιπροέδρου Α’ του Κινήματος

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη θετική γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος για τη μετακίνηση της μονάδας παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος της εταιρείας Prometheas Asphalt Ltd από το Τσέρι στο Μιτσερό.

Μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για αναστολή εργασιών των ασφαλτικών στις βιομηχανικές περιοχές Γερίου και Τσερίου, η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατάλαβε πως το πρόβλημα δεν λύνεται, με την μεταφορά του από μια περιοχή σε μία άλλη. Η ρύπανση δεν μετακινείται, καταργείται.

Εκατό και πλέον ενστάσεις υποβλήθηκαν, κατά τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας στο Μιτσερό, από τους κατοίκους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων. Εντούτοις η Κυβέρνηση αγνόησε παντελώς τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Μιτσερού, με την εταιρεία να προχωρεί κανονικά τις διαδικασίες μετακίνησης του εργοστασίου ασφάλτου εντός Μαρτίου.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους του νησιού μας. Η υγεία των παιδιών και των κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.