Από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Ενέργειας κ. Λαϊκότροπης απευθύνθηκε από τις 9/3 στην ΑΗΚ και ζήτησε να αξιοποιήσει την ευκαιρία της παγκόσμιας μείωσης της τιμής του πετρελαίου προκειμένου να μπορέσει να μειώσει με τη σειρά της την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η ΑΗΚ οφείλει να ανταποκριθεί θετικά στη σύσταση του υπουργού και να μειώσει δραστικά τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (γενικό μετρό).

Περιμένουμε από την ΑΗΚ να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές και να επεκτείνει το μετρό πέραν του Μαΐου (τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο).

Επίσης πρέπει η ΑΗΚ να μην αποκόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ομάδες ευάλωτων καταναλωτών μέχρι το τέλος του 2020.

Απαιτούμε από την ΑΗΚ να ανταποκριθεί θετικά στην επιστολή του υπουργού. Ας αναλάβει τελικά τον ρόλο της ως δημόσια επιχείρηση για να επιβεβαιώσει όσους στάθηκαν εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της. Τώρα είναι η ώρα για να πάρουν οι δημόσιοι οργανισμοί την «ρεβάνς»  και να αποδείξουν την χρησιμότητα τους. 

Ιδού η Ρόδος.