Ενώ οι πλείστοι παλεύουμε να μειώσουμε τον βαθμό επέκτασης του κορωνοϊού στην κοινωνία μας, ενώ προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες από την πανδημία εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις οδηγίες και την αρχή «μένουμε σπίτι» κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν να στείλουν τα ακριβώς αντίθετα μηνύματα. 

Πρώτα είχαμε τα γνωστά παιδαριώδη παιγνίδια των βουλευτών στην ολομέλεια της 18ης Μαρτίου που έστειλαν τα εντελώς αντίθετα μηνύματα εφησυχασμού κι ανευθυνότητας.

Φωτογραφία 1

Μετά ήρθε το προχθεσινό τηλεοπτικό show του Πρόεδρου του Κυβερνώντος κόμματος, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αγνόησε επιδεικτικά τα όσα ανέφερε στο διάγγελμα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 13 Μαρτίου για απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων. Έτσι στις 31 Μαρτίου μαζί με τους συνεργάτες του – και μια «πρόχειρη» κάμερα – μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να συγχαρούν τους επαγγελματίες υγείας.

Φωτογραφία2

Η στάση του κ. Νεοφύτου ωστόσο δεν μας προκαλεί έκπληξη. Ο ίδιος συνηθίζει τα πολυτελή «show». Το εν λόγω περιστατικό όμως ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας και μπαίνει στο πεδίο του επικίνδυνου. Επιτέλους ας επικρατήσει μια υπεύθυνη στάση στο Κυβερνών κόμμα το οποίο πρώτο και καλύτερο έπρεπε να υιοθετεί τα μέτρα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και όχι να τα αγνοεί παντελώς.

Ευθύνη έχει και ο ΟΚΥπΥ που επέτρεψε και πρόβαλε αυτό το show μέσα από την σελίδα του.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους λειτουργούς υγείας και τα άτομα που τώρα παλεύουν στην πρώτη γραμμή, από την απαιτούμενη απόσταση. Αντί να μεταβαίνουμε σε νοσοκομεία με κάμερες – για να κάνουμε τα επικοινωνιακά μας παιχνίδια – προτιμούμε να μένουμε στις οικίες μας και να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για το καλό των Κύπριων πολιτών και των ανθρώπων που τώρα στερούνται πολλά στη ζωή τους για να προστατεύουν τις δικές μας.