Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ούτως ώστε να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, πρότασή του για αποκοπή των επιδομάτων παραστάσεως, φιλοξενίας και οδοιπορικών για όλο το δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, για την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης και της απαγόρευσης των συναθροίσεων (επισυνάπτεται). ΝΟ._196_Κ._ΠΕΤΡΙΔΗ_ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ_ΑΠΟΚΟΠΗ_ΤΟΥ_1_12_ΟΛΩΝ_ΤΩΝ_ΕΤΗΣΙΩΝ_ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ_ΣΤΟΝ_ΕΥΡΥΤΕΡΟ_ΔΗΜΟΣΙΟ_ΤΟΜΕΑ_31_3_20.pdf

Η πρόταση κατατέθηκε για πρώτη φορά ως μέρος των προτάσεων του κινήματος σε επιστολή προς τον υπουργό οικονομικών στις 13/3/2020 .

Είναι προφανέστατο πως κατά την εν λόγω περίοδο κανένας αξιωματούχος ή δημόσιος λειτουργός φιλοξενεί, παρευρίσκεται ή οδοιπορεί για χάριν του δημοσίου σε τέτοιο βαθμό ώστε να δικαιολογείται η καταβολή αυτών των επιδομάτων. Γιατί λοιπόν να ξοδεύσει ο κρατικός προϋπολογισμός (αλλά και ο προϋπολογισμός των 35 δήμων, των δεκάδων ανεξάρτητων αρχών, ημικρατικών οργανισμών κοκ) αυτά τα επιδόματα και να μην κατατεθούν στους λογαριασμούς που αφορούν τα επιπλέον έξοδα που πρέπει να γίνουν για αντιμετώπιση της πανδημίας; 

Εξαίρεση μπορούν ασφαλέστατα να αποτελούν οι λειτουργοί της υγείας και άλλων υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ευελπιστούμε να εισακουστεί η πρόταση μας και να υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε εισηγηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών να καταθέσει στην ολομέλεια πρόταση απόφασης για αποκοπή αυτών των επιδομάτων τουλάχιστον για ένα μήνα. 

Οψόμεθα.