Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις και τα τετελεσμένα του ψευδοκράτους και κατ΄ επέκταση της Τουρκίας. Μετά την Αμμόχωστο, τη Δένεια και το Λευκόνοικο, τώρα σειρά έχει το γήπεδο της Τσετίν Καγιά, το οποίο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία κοντά στο Λήδρα Πάλας.

Όπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος (και μας ενημερώνει το ΓΤΠ) εργασίες για επισκευή του γηπέδου ξεκίνησαν ήδη στον χώρο. Έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Τουρκία μέσω του λεγόμενου «πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας και του αθλητισμού» και της λεγόμενης «συμφωνίας οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» μεταξύ κατεχομένων και Τουρκίας. Πέραν τούτου το γήπεδο βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης, σε έδαφος το οποίο παραχωρήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία στα Ηνωμένα Έθνη για δική τους χρήση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε αυτές τις μονομερείς ενέργειες από πλευράς κατεχομένων. Δεν πρόκειται για καλοπροαίρετες κινήσεις για προώθηση του αθλητισμού. Αντίθετα, πρόκειται για ενέργειες που, μαζί με άλλες, ουδόλως βοηθούν στη δημιουργία κλίματος για έναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για τις ενέργειες των κατεχομένων και θα επανέλθουμε.