Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει παντοιοτρόπως την απογοήτευση και την αντίθεσή της για την χθεσινή λεηλασία της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή από τον ίδιο τον Δήμο Πάφου. Παρά την κινητοποίηση των δημοτών της πόλης για την αναστολή της απόφασης αποκοπής των αιωνόβιων δέντρων, ενόψει της ανάπλασης του δρόμου, η Τοπική Αρχή επίσπευσε τις διαδικασίες αποκοπής, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση και εξεύρεση εναλλακτικών προτάσεων.

Ο αναπληρωτής επαρχιακός γραμματέας Πάφου Ορέστης Μάτσας ανέφερε πως «Με πρακτικές που θυμίζουν κατ’ επίφαση δημοκρατίες, χωρίς ενημέρωση και με αλλαγή της προγραμματισμένης ημερομηνίας εκκίνησης, έκλεισαν τον δρόμο και έπιασαν δουλειά πριν το φως της μέρας. Το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε: το αστικό πράσινο της πόλης μας βρίσκεται υπό καθεστώς εξαφάνισης. Οι ανεκδιήγητες και αυταρχικές πρακτικές του δημάρχου Πάφου και η προκλητική απάθεια των πλείστων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κοστίζει ακριβά. Κοστίζει ακριβά όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Αφού βάσει των λεγομένων του Δήμου Πάφου, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, «καθησυχάζει» ότι, για την αποκατάσταση του πρασίνου στον εν λόγω δρόμο θα εισαχθούν 80 δέντρα ηλικίας 12 ετών.

Αναρωτιόμαστε σε ποια οικονομοτεχνική μελέτη θα έβρισκε έρεισμα η περιβαλλοντική και οικονομική αφροσύνη της σπατάλης πόρων για την αποκοπή δέντρων 60+ ετών, προκειμένου να αγοραστούν έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ, άλλα δέντρα, από άλλη χώρα, για να φυτευτούν στη θέση αυτών που αποκόπηκαν.

Ο οικονομικός εξωλογισμός και η περιβαλλοντική φαυλότητα του Δήμου Πάφου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο χαρακτήρας της πόλης μας καταστρέφεται καθημερινά, κι αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί.».