Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γίναμε δέκτες καταγγελίας για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σκύλων στη Σιά. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ζώα βρίσκονται υποσιτισμένα, να διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες εντός ενός μικρού περιφραγμένου χώρου. Τόσο μάλιστα είναι το μέγεθος της εγκατάλειψης, που τα πεινασμένα σκυλιά αλληλοσκοτώνονται και τρώνε τα πτώματα (κανιβαλισμός).

Σε επικοινωνία στελεχών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με αξιωματικό της Αστυνομίας στο Πέρα Χωριό, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη της καταγγελίας. Απαιτούμε όχι μόνο την πλήρη διερεύνηση αυτού του απαράδεκτου περιστατικού αλλά και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες.

Σημειώνουμε ότι καταγγελίες για το συγκεκριμένο περιστατικό είχαμε και προηγουμένως και οι αρχές επέδειξαν αχαρακτήριστη αδιαφορία και ανοχή.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση της κοινωνικής συμμαχίας, την κυβέρνηση του Νικόλα Παπαδόπουλου, να εφαρμόσει το συνολικό πρόγραμμα για την ευημερία και προστασία των ζώων που έχει ήδη εξαγγείλει.