Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθούμε -λόγω της στήριξης που παρέχει ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης- από κοντά την υπόθεση της ηθικού αυτουργού αποπλάνησης ανηλίκου που συνεχίζει να εργάζεται ανάμεσα σε παιδιά, σε σχολείο της επαρχίας Λάρνακας. Με λύπη διαπιστώνουμε πως όλες οι εμπλεκόμενες αρχές επιδεικνύουν ασύγγνωστη ευθυνοφοβία και προκλητική ελαφρότητα.

Ως άλλος “Πόντιος Πιλάτος” η σχολική εφορεία της Κοινότητας με χθεσινή της ανακοίνωση (δημοσίευμα εφημερίδας Φιλελευθέρου) επιρρίπτει την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας που δεν αναλαμβάνει το κόστος της αποζημίωσης που πιθανόν να διεκδικήσει η υπάλληλος σε περίπτωση απόλυσης ή πρόωρης αφυπηρέτησης.

Το Υπουργείο Παιδείας φέρεται να έχει ζητήσει την αποπομπή της συγκεκριμένης υπαλλήλου αλλά δεν αναλαμβάνει καμία από τις ευθύνες που του αναλογούν.

Καταδικάζουμε την στάση του Υπουργείου Παιδείας την οποία θεωρούμε ένα κλασσικό παράδειγμα στρουθοκαμηλισμού. Η Σχολική Εφορεία ταυτόχρονα, δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αφού ενώ αναγνωρίζει πως υπάρχει όντως ζήτημα με την παρουσία μιας γυναίκας η οποία με απόφαση δικαστηρίου αναγνωρίζεται ως συνεργός σε αδίκημα αποπλάνησης ανήλικης, μέσα σε ένα σχολείο οπού φοιτούν δεκάδες κορίτσια, δεν κάνει απολύτως τίποτα παραπάνω από την “επιτήρηση”.

Με τέτοιες συμπεριφορές από τους αρμοδίους φορείς -Σχολική Εφορεία, Υπουργείο Παιδείας, Νομική Υπηρεσία- πως αναμένεται από τον οποιοδήποτε γονιό να πιστέψει ότι η πολιτεία προστατεύει τα παιδιά μας από την σεξουαλική παρενόχληση, την αποπλάνηση και την σεξουαλική κακοποίηση.