Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Γενικός Ελεγκτής κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης με τη σωστή δουλειά του δημιουργεί αντιπάθειες οι οποίες είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με το περιβάλλον και του Προέδρου της Δημοκρατίας ή θέτουν σε αμφισβήτηση τις επιλογές του. 

Ωστόσο θεωρούμε εντελώς ατυχές το γεγονός ότι ο Πρόεδρος επειδή ακριβώς ενοχλείται όταν η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια, ο ίδιος να τοποθετείται με τον τρόπο που διαβάσαμε στην εφημερίδα «Πολίτης» σήμερα!

Δεν μπορούμε να δεχθούμε από τον κ. Αναστασιάδη να πυροβολεί τον Γενικό Ελεγκτή ότι φεύγει τάχα εκτός πλαισίου που καθορίζει το σύνταγμα, διατυμπανίζοντας ότι του έχει κάνει συστάσεις. 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στρέφεται κατά ανεξάρτητου αξιωματούχου όταν αυτός τυγχάνει στην εκτέλεση του έργου του να ενοχλεί. Υπάρχει το προηγούμενο με τον Γενικό Εισαγγελέα στην υπόθεση Χ. Γιωρκάτζιη και Ρίκου Ερωτοκρίτου. Οποίος ενοχλεί τον Πρόεδρο τυγχάνει δημόσιας υπόσκαψης.  

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμπαραστεκόμαστε και ενθαρρύνουμε το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Σημειώνουμε ότι δεν αναμένουμε απλώς να σταματήσει αυτή η ανελέητη επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος στα ευρήματά του προφανώς έθιξε συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αναμένουμε mea culpa από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα λεχθέντα στην σημερινή του συνέντευξη».