Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται ότι παρασυρόμενος από οπισθοδρομικές αντιλήψεις σκέφτεται στα σοβαρά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναπέμψει τον νόμο για την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. 

Συνοδοιπόροι του κ. Αναστασιάδη, εκτός από τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος είναι κι αυτές οι πηγές που εμφανίζονται στον έντυπο Τύπο από το Υπουργείο Εσωτερικών που εκφράστηκαν δημόσια λέγοντας «ο Θεός βοηθός αν εφαρμοστεί ο νόμος».

Θεωρούμε ότι κανένα από τα πιο πάνω επιχειρήματα δεν είναι ισχυρά ώστε να επιτρέψουν να ποδοπατήσει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα του εκλέγειν σε 70 χιλιάδες Ελληνοκύπριους και 25 χιλιάδες Τουρκοκύπριους!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προειδοποιούμε ότι αν τελικά υπάρξει αναπομπή, ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με την τροπολογία που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, αποκτούν δικαίωμα ψήφου όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Αρχείο Πληθυσμού. Δηλαδή εφαρμόζεται για τις ευρωεκλογές η αυτόματη εγγραφή των ψηφοφόρων και η πράξη αυτή είναι υπέρ της δημοκρατίας η οποία προωθεί την ισότητα και ισονομία των πολιτών.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο δεν δεχόμαστε την όποια αναπομπή, θεωρώντας οι οι πρακτικές δυσκολίες που προβάλλονται δεν είναι ανυπέρβλητες, ενώ οι προφάσεις που παρουσιάζονται ως επιχειρήματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε όλα όσα ειπώθηκαν υπάρχει λογική απάντηση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Πρόεδρο τελεσίδικα να μην προχωρήσει στην όποια αναπομπή του νόμου. Δεν συναινούμε στο ποδοπάτημα της δημοκρατία για χάριν μικροπολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.