Την Παρασκευή 21/08 ο Συντονιστής των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανδρέας Ευλαβής, μετέβη εκ νέου στο Πέρα Πεδί και στα σημεία που έχουν γίνει καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής συνοδεία μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου (τον κοινοτάρχη του Πέρα Πεδί και τον γραμματέα του κοινοτικού Συμβουλίου).

Με μεγάλη μας έκπληξη γίναμε γνώστες προσπάθειας επίρριψης ευθυνών στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τη διαρροή των λυμάτων από τον βιολογικό σταθμό στις Πλάτρες. Συγκεκριμένα, όπως έχουμε πληροφορηθεί, από τον γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Πεδί ο οποίος μετέβη στην Αστυνομία για καταγγελία του περιστατικού, στον αστυνομικό σταθμό του λέχθηκε πως δέχθηκαν καταγγελία πως το Κίνημα Οικολόγων προέβη σε σαμποτάζ. Το πιο πάνω ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς δεν επικοινώνησε η Αστυνομία μαζί μας για να μας ζητήσει τη θέση μας για το περιστατικό.

Το πιο πάνω δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες (όπως και κάθε καλοκαίρι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) ως δολιοφθορά από τους Οικολόγους.

Πέραν τούτου διαπιστώσαμε πως, ενώ τις προηγούμενες μέρες βυτιοφόρα οχήματα αντλούσαν τα λύματα από τον βιολογικό σταθμό για να σταματήσει η διαρροή και τα μετέφεραν στον σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στο Βατί, την Παρασκευή όχι μόνο τα βυτιοφόρα δεν μετέβησαν στο σημείο αλλά και η ροή αποβλήτων από τον σταθμό στον ποταμό, συνέχιζε. Ενδεικτικές είναι και οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται. Είναι φανερό πως η άντληση των λυμάτων με τα βυτιοφόρα δεν είναι επαρκής και πρέπει να εντατικοποιηθεί.

Λύματα 6Λύματα 6Λύματα 6Λύματα 6