Απορρίπτουμε τον απαξιωτικό προς τη Βουλή τρόπο τον οποίο επέλεξε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας κ. Μάτσης για να εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόταση ομάδας βουλευτών για τροποποίηση του νόμου για τις εκποιήσεις. Απορρίπτουμε επίσης την προσπάθεια του να τρομοκρατήσει το κοινό και να σπείρει τη διχόνοια μέσα στη κοινωνία, στρέφοντας τους μελλοντικούς δανειολήπτες εναντίον όσων έχουν σήμερα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ).

Παράλληλα σημειώνουμε και την παραπλανητική ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με τον σκοπό της πρότασης νόμου, που δεν είναι βέβαια μόνο η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά η ενίσχυση των αναδιαρθρώσεων δανείων ως το πιο επιθυμητό εργαλείο για την διαχείριση των ΜΕΔ.

Οι τράπεζες φαίνεται ότι επειδή δεν έχουν την εμπειρία και τη γνώση, ούτε τη διάθεση να διαχειριστούν τα δάνεια και επειδή δεν έλυσαν τα δικά τους διαρθρωτικά προβλήματα, καταφεύγουν στην εύκολη – για τις ίδιες – λύση της εκποίησης ή της πώλησης.

Ελπίζουμε να μην κάνουν πίσω οι βουλευτές. Να αντιληφθούν τις ευθύνες τους όταν ψήφιζαν νόμους για τις εκποιήσεις (2013, 2014, 2018) ή όταν θυσίαζαν τον Συνεργατισμό για να μπορεί σήμερα ο κ. Μάτσης να απαξιώνει και να απειλεί τη Βουλή.

Ας αποδείξουν ότι τελικά μπορεί να μην είναι ένα σώμα ευνούχων στο χαρέμι των τραπεζών.