Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Πρόεδρος αποφάσισε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται το κυπριακό και τα άλλα μεγάλα εθνικά ζητήματα να καταφύγει στην μέθοδο των κατ´ ιδίαν συναντήσεων, αντί σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεν ξέρουμε ποιοι πολιτικοί Αρχηγοί αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στο αρχικό κάλεσμα για συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Τέταρτη 8/7. Αυτή η δικαιολογία μας φαίνεται μάλλον να είναι πρόφαση για υπεκφυγή. Άλλωστε το κάθε κόμμα μπορεί να εκπροσωπηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο με άλλο εκπρόσωπο, πλην του Προέδρου ή Αρχηγού του, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά.

Ούτε είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα δεν βρίσκουν ώρα να συνεδριάσουν για το Κυπριακό, την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις απειλές για την Αμμόχωστο. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε είμαστε άξιοι της χειρότερης μοίρας.

Έχουμε την βάσιμη υποψία ότι η επιλογή της μεθόδου των κατ´ ιδίαν συναντήσεων έγινε για άλλους λόγους που αφορούν τις δεσμεύσεις του Προέδρου έναντι του κ. Κάρογιαν ή εντάσσονται στο γνωστό παιγνίδι των πολλών επιπέδων και τις πολυγλωσσίας που κατά καιρούς έπαιξε το προεδρικό.

Οι ώρες επιβάλλουν σοβαρότητα. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικά παιγνίδια. Αν η κυβέρνηση αυτές τις δύσκολες ώρες θέλει στήριξη και βοήθεια, εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δηλώνουμε την προθυμία να βοηθήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο συντονισμού και συνεργασίας, χωρίς κρυφές ατζέντες και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αυτό που επιζητά η κυβέρνηση.