Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει τα έκτροπα που προκάλεσε οργανωμένη ομάδα οπαδών του ΕΛΑΜ στην παρουσία μάλιστα της ηγεσίας του κόμματος, στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η συμπεριφορά του ΕΛΑΜ είχε σκοπό να προκαλέσει διχόνοια και ένταση και ήταν εντελώς εκτός του κλίματος και του σκοπού της εκδήλωσης.

Εμείς, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σεβαστήκαμε τους οργανωτές και παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός μελών και φίλων μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην αντικανονική αυτή εκδήλωση, σε καμιά περίπτωση επιχειρήσαμε να προβάλουμε την παρουσία μας ως Κίνημα στο χώρο της εκδήλωσης προσβάλλοντας τα υπόλοιπα κόμματα, κινήματα, οργανώσεις και απλούς πολίτες. Με σεμνότητα και σοβαρότητα, όπως αρμόζει στην περίπτωση, στηρίξαμε την εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Από την άλλη οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από εκείνη τη μερίδα των συμμετεχόντων που αξιοποίησαν την εκδήλωση για να εξασκήσουν πίεση στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη για περαιτέρω οδυνηρές υποχωρήσεις στο κυπριακό στο όνομα της “όποιας λύσης”.

Πρόκειται προφανώς για μια εσκεμμένη και οργανωμένη παραποίηση του πολιτικού μηνύματος των οργανωτών οι οποίοι με το σύνθημα “Η Αμμόχωστος μπροστά” ζητούν την πρόταξη του θέματος της Αμμοχώστου σε μια ενδεχόμενη νέα διαδικασία συνομιλιών και στην εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του ΟΗΕ που ζητά την άμεση επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης.