Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, μελέτησε καταγγελίες για απαράδεχτα φαινόμενα στον αρχαιολογικό χώρο Κούριο στη Λεμεσό.

Πραγματικά, βάσει των καταγγελιών, αποδεικνύεται ότι ο αρχαιολογικό χώρος Κουρίου παρουσιάζει μια ανεπιθύμητη εικόνα, για τον οποίο κανείς δεν ασχολείται και δεν φροντίζει για την εξυγίανση της αρχαιολογικής και περιβαλλοντικής εικόνας του.

Συγκεκριμένα, μέρος της τέντας που προστατεύει τα μωσαϊκά της Oικίας του Ευστολίου έχει φθαρεί, με αποτέλεσμα τα μωσαϊκά να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και στη βροχή. Ήδη πέρασαν έξι μήνες από τότε και καμία παρέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Πέρα από αυτό, αρκετά κιόσκια ενημέρωσης είναι ακάλυπτα, ενώ συγχρόνως δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, ούτως ώστε οι επισκέπτες να είναι εκτεθειμένοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Επίσης, ένας στοιχειώδης καθαρισμός επιβάλλεται, αφού οι χώροι, εκτός από την περιοχή του θεάτρου, είναι πνιγμένοι στα αγριόχορτα

Το Κούριο είναι ίσως ο πρώτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος και εντούτοις η εικόνα που εισπράττει ο επισκέπτης δεν είναι η καλύτερη.

Φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού του προσωπικού και αν όντως υφίσταται αυτό, τότε το κράτος οφείλει να πάρει διορθωτικά μέτρα.

Χιλιάδες ευρώ προσφέρουν οι αρχαιολογικοί θησαυροί στα ταμεία του κράτους.

Ας δείξει τον ελάχιστο σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού

17966641 10209293262301087 7036049905813137212 o