Τα όσα καταγγέλονται το τελευταίο διάστημα από τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Φαίδωνος αναφορικά με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, εκτός από την ανάγκη να διερευνηθούν διαχρονικά σκάνδαλα επί του ζητήματος, αναδεικνύουν και την αδυναμία του κράτους να λειτουργήσει με όρους ισονομίας έναντι των πολιτών.

Αυτό προκύπτει, εφόσον ισχύουν, όσα έχουν καταγγελθεί παλαιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου και επανήλθαν με τις καταγγελίες του ίδιου του Δημάρχου, αναφορικά με τη λειτουργία πολυκαταστήματος με άδεια υπεραγοράς. Εφόσον το γεγονός αυτό αληθεύει, αιτιολογεί το αίσθημα των πολιτών, πως υπάρχουν κύκλοι ευρισκόμενοι κοντά στην εξουσία, οι οποίοι τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από ότι ο λαός.

Αυτό το αίσθημα είναι που προκαλεί κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς, η οποία μάλιστα συχνά επεκτείνεται και σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δικαίως υποχρεώνονται να δημοσιοποιούν τις καταγγελίες τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση πιθανώς αυτές να μη διερευνηθούν. Υπ’ αυτή την έννοια, όσοι θίγονται από όσα καταγγέλλονται από τον κ. Φαίδωνος, καλούνται να τοποθετηθούν επί της ουσίας των αναφορών του και όχι να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τη δημοσιότητα που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος για να αναδείξει τα δικά τους σκάνδαλα.

Επισυνάπτεται ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου με ημερομηνία την 3η Αυγούστου 2017, που αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα: https://cyprusgreens.org/index.php/component/k2/item/1626-vaftisan-polykatastima-yperagora-debenhams