Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής για τη μετακίνηση των δεξαμενών καυσίμων από τη Λάρνακα στο Βασιλικό, θα μπορούσε να αποτελεί μια θετική είδηση. Εφόσον βέβαια δεν είχε προηγηθεί σειρά χρονοδιαγραμμάτων και αποφάσεων που παραβιάστηκαν και έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.

Θεωρούμε την απόφαση σε σωστή μεν κατεύθυνση, μέχρι όμως να αποκτήσει έμπρακτο αποτέλεσμα απαλλάσσοντας τους Λαρνακείς από τις δεξαμενές καυσίμων, θα παραμείνουμε δύσπιστοι, όπως και οι κάτοικοι της πόλης. Δυστυχώς η σημασία που έχει η προοπτική ανάπτυξης της Λάρνακας, η ποιότητα ζωής, αλλά και η ασφάλεια των κατοίκων της, έχει διαχρονικά υποβαθμιστεί από την κεντρική διοίκηση. Είναι γι αυτό που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε -όπως χρόνια πράττουμε- για την μετεγκατάσταση των δεξαμενών, χωρίς να αρκούμαστε στην οποιαδήποτε απόφαση από μεριάς της κυβέρνησης.

H ίδια η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει την πολιτική βούληση για να πιέσει τις εταιρίες να συμμορφωθούν. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες από την 1η Μαρτίου παρανομούν αφού παραβιάζουν το διάταγμα του Υπουργού για απομάκρυνση των δεξαμενών από τη Λάρνακα. Ο Υπουργός οφείλει να προχωρήσει σε επιβολή διοικητικού προστίμου ως μέτρο πίεσης προς τις εταιρείες. Διαφορετικά δεν μπορούμε να δούμε με ποιο τρόπο οι εταιρείες θα συμμορφωθούν με τα χρονοδιάγραμμα. Μόνο αν η καθυστέρηση συνεπάγεται κόστος για τις εταιρίες πετρελαιοειδών, θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους.