Δικαιώνουν τα όσα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατά καιρούς είχαμε εκφράσει σε σχέση με τις κομματικές επιλογές και διορισμούς στον Συνεργατισμό, σε σχέση με το παρελθόν ορισμένων απ’ αυτών των επιλογών, καθώς και για τις σχέσεις ορισμένων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Ο κ. Χατζηγιάννης είναι το πρόσωπο που διετέλεσε Γενικός Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, για τον οποίο η ερευνητική επιτροπή αναφέρθηκε σε δύο πειθαρχικές διαδικασίες, για τις οποίες ο κ. Χατζηγιάννης θεώρησε ότι δεν επιβλήθηκε οποιαδήποτε ποινή, γεγονός που φαίνεται να μην ισχύει σε μια εκ των δύο – τουλάχιστον – περιπτώσεων.

Προχωρώντας την διαδικασία, ο κ. Χατζηγιάννης μίλησε για τη σχέση του με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο διορισμός του στην θέση του Προέδρου της Επιτροπείας του Συνεργατισμού προέκυψε ύστερα από πρόταση συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος στο οποίο πρόσκειται, ύστερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον ίδιο. Ανέφερε ακόμη ότι όλοι οι Πρόεδροι των μεγάλων τραπεζών έχουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο, είπε ότι η απόφαση λήφθηκε από την Επιτροπή αμοιβών και είχε να κάνει με τα καθήκοντα που εκτελούσε ως Πρόεδρος με συνεχείς επαφές και αυξημένες αρμοδιότητες.

Μελετώντας τα όσα ο κ. Χατζηγιάννης κατέθεσε χθες – και έπεται σήμερα η συνέχεια – μπορεί να αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας του Συνεργατισμού τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Τα γεγονότα φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα όσα κατά καιρούς εκφράστηκαν από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τα τεκταινόμενα στον Συνεργατισμό, ωστόσο η εξέλιξη της διερεύνησης δεν επιτρέπει ακόμη περαιτέρω τοποθετήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι στον Συνεργατισμό τα τελευταία χρονιά επικράτησε ένας απερίγραπτος νεποτισμός με επίκεντρο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος φαίνεται να προώθησε σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους απο το φιλικό του περιβάλλον.