Η αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε στο Δασούδι στη Λεμεσό με το αδικαιολόγητο ξερίζωμα δέντρων και την καταστροφή του οικοσυστήματος στην περιοχή, αποτελεί καθήκον κάθε οικολόγου αλλά και ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Μετά τις διαμαρτυρίες και από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, την οργάνωση Φίλοι της Γης και άλλους πολίτες, το Τμήμα Δασών, ο Δήμος Γερμασόγιας και το Κίνημα μας, αναλαμβάνουμε να δεντροφυτεύσουμε το Δασούδι, ξανά.

Δεν είμαστε μέρος του προβλήματος, είμαστε όμως μέρος στη λύση του προβλήματος.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται προς κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα μας που θέλει να δει ξανά το Δασούδι με δέντρα, σκιερό και φιλόξενο. Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, στις 9:00 το πρωί (απέναντι από την ΚΕΑΝ) σας περιμένουμε για να ξανά-φυτέψουμε το Δασούδι.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Επαρχιακή Γραμματέας Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Φυτούλα Νικολάου, ανέφερε ότι: «Θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε να αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε. Θα ήταν προτιμότερο όμως να μην γίνονται τέτοιες ζημιές και να μην χρειαζόταν η αποκατάσταση. Ευχόμαστε ότι τέτοια λάθη δεν πρόκειται να επαναληφθούν, ούτε στο Δασούδι, ούτε πουθενά αλλού».

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού