Δηλώνουμε απερίφραστα ότι απορρίπτεται κατηγορηματικά από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών η πρόταση νόμου του Προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνου Σιζόπουλου που συζητήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στη Βουλή και αφορά την τροποποίηση του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου. Η πρόταση νόμου προτείνει όπως οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των κομμάτων που προβλέπονται στις πρόνοιες, να μην υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο.

Σε δηλώσεις της η βουλεύτρια του Κινήματος κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου αναφέρει πως: «Θεωρούμε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα, στα οποία ο λαός εμπιστεύεται την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας, οφείλουν να σέβονται και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν είναι υπεράνω του νόμου. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην ισονομία και δεν θα προσπαθήσουμε ποτέ να κερδίσουμε δικαστικές μάχες προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις.

Διαχρονικά σεβόμαστε τους θεσμούς και τον βασικό πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, τον οποίο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πάντοτε θα υπερασπίζεται και θα βρίσκεται υπέρμαχος».