Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εδώ και μήνες έχει καταγγείλει τον ύποπτο και μονόπλευρο ρόλο του κ. Άιντε υπέρ της Τουρκίας.

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, εντελώς απροκάλυπτα, ενεργούσε από καιρό προς εξυπηρέτηση των τούρκικων συμφερόντων.

Όταν ζητήσαμε την απαλλαγή από τα καθήκοντά του, κατηγορηθήκαμε από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ότι υποσκάπτουμε τις συνομιλίες.

Όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκος Κοτζιάς, κατήγγειλε τον σκοτεινό ρόλο του κ. Άιντε, η Κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις, ενώ ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ τον κατηγόρησαν για υπόσκαψη των συνομιλιών.

Ο κ. Άιντε δεν άλλαξε τακτική όλους αυτούς τους μήνες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να ασχοληθεί με το προφανές, μόνο που άργησε πολύ και ήδη έχει γίνει αρκετή ζημιά από τις ενέργειες κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νορβηγό διπλωμάτη.

Όπως μάλιστα έχει ομολογήσει σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στην επιστολή που θα αποστείλει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Γκουτέρε, δεν θα περιέχονται αναφορές στον κ. Άιντε και ούτε βεβαίως θα ζητήσει την αναπομπή του.

Ως Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ζητήσει την παραίτηση του κ. Άιντε. Ο κ. Άιντε προκαλεί ζημιά στην προοπτική λύσης του Κυπριακού.