Συνεχίζεται και φέτος – σύμφωνα με καταγγελίες λουομένων – η ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού με αφρούς και υγρά απόβλητα δοκιμάστηκε ξανά.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία του για το πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών της πόλης, το οποίο είναι γεγονός ότι δεν έχει διορθωθεί ή αντιμετωπιστεί σοβαρά.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε φαινόμενα ρύπανσης. Φέτος, αυτό που ζούμε είναι πραγματικά τραγικό. Είναι φανερό ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του Δημάρχου Λεμεσού και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και οι παρεμβάσεις τους από μόνες τους δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αφού μόνο η κυβέρνηση έχει τα μέσα και τις εξουσίες να επιβάλει αποτελεσματικά μέτρα.

Αν δεν εντοπιστούν οι πηγές ρύπανσης τότε θα παραμείνουμε στα ευχολόγια. Τον συντονισμό όμως δε μπορούν να τον αναλάβουν όσοι για τόσα χρόνια αδιαφορούν. Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε την πρόταση του ομίλου χειμερινών κολυμβητών “Ακτή Ολυμπίων”,  για δημιουργία ανεξάρτητου ενιαίου φορέα για να αναλάβει το συντονισμό και οποίος θα μπορεί θα συντονίζει τις αρμόδιες αρχές.

Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Χειρότερα όμως είναι τα σχόλια των επισκεπτών και των τουριστών.

Οι ασυνείδητοι που ρυπαίνουν θα πρέπει αν πληρώσουν, αλλά με την ατιμωρησία και την απραξία του κράτους, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η ενθάρρυνση στη συνέχιση  της καταστροφής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως κατανοήσουν ότι η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών είναι υπεράνω των όποιων συμφερόντων. 

Η απαίτηση για δημιουργία ανεξάρτητου ενιαίου φορέα, ο οποίος να έχει υπό την ευθύνη του περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.