Λίγες μόλις ώρες μετά τη μεγάλη συγκέντρωση φιλόζωων πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη 1 Ιουλίου, την οποία στήριξε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, δυστυχώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου, απέδειξε ότι δεν άκουσε τη φωνή μας. Ο κ. Ιωνάς δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η ίδρυση Αστυνομίας των Ζώων, αφού αρκούν οι δύο αξιωματικοί ανά επαρχία και οι αστυνομικοί της γειτονιάς.

minyma-midenikis-anochis-gia-ypotheseis-diafthoras-stelnei-o-ionasΕμείς ως Οικολόγοι, ζητούμε να γίνει άμεσα η Αστυνομία των Ζώων σε συνεργασία με αυτούς που αγαπούν τα ζώα, ξέρουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους και αγωνίζονται για χρόνια για την ευημερία τους, δηλαδή τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά τα μέτρα που εφαρμόζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης αντί της Αστυνομίας των Ζώων. Χρειαζόμαστε τους δύο αξιωματικούς ανά επαρχία και τους αστυνομικούς της γειτονιάς αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο μια αληθινή Αστυνομία των Ζώων.

Ο νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2012, μετά από εισήγηση των Οικολόγων, όταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ήταν ο κ. Νικολάου. Καλούμε τον κ. Ιωνά Νικολάου να προχωρήσει άμεσα, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και να οργανώσει ειδικό αστυνομικό τμήμα για την αντιμετώπιση των δεκάδων περιστατικών βίας κατά των ζώων ή κακοποίησης ζώων.