Στις δημόσιες δηλώσεις του παραδέχεται ότι στόχος ήταν εδώ και καιρό η πενταμερής, η οποία δε μπορεί να αναβληθεί για το μέλλον.

Μίλησε και πάλι για αυστηρό χρονοδιάγραμμα απειλώντας: “ότι αν δεν αξιοποιήσουν το μικρό χρονικό διάστημα καλά, τότε θα οδηγηθούν το 2017 σε μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν επιθυμούν”.

Ποια είναι η επικίνδυνη κατάσταση άραγε; Η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία; Την “πολιτογράφηση των 25000 εποίκων; Την απόσυρση της σύγκλισης για την πληθυσμιακή αναλογία 1:4;

Ανησυχητική ήταν και η κίνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να μεταφέρει τις θέσεις Ερντογάν για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τελικά η περίφημη παρέμβαση των ΗΠΑ θα είναι υπέρ της Τουρκίας;
Όσο για τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντε καλό θα είναι να αντιληφθεί μέχρι που φτάνει ο ρόλος του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που υπερβαίνει την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Άιντε, αφού ενέπλεξε τη λύση με την ενεργειακή προοπτική της Κύπρου τόνισε απροκάλυπτα ότι πρέπει: “να χρησιμοποιήσουν οι πλευρές την πρόοδο που έχουν στα χέρια τους, αλλιώς θα αναγκαστούν να δώσουν λογαριασμό γιατί δε χρησιμοποίησαν την ευκαιρία που είχαν στα χέρια τους”.

Κι άλλες απειλές;

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μη μένει απαθής σε περιστατικά, όπως τα παραπάνω, που φέρνουν τους Ε/κ σε δύσκολη θέση και δημιουργούν προβλήματα στη θετική εξέλιξη των συνομιλίων.