Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργείου Γεωργίας για ίδρυση πέντε περιφερειακών καταφυγίων ζώων, ένα ανά επαρχία.

Ο Αντιπρόεδρος Β’ Άδωνης Γιάγκου του Κινήματος δήλωσε τα εξής: «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο, καθώς τα αδέσποτα ζώα θα έχουν την απαραίτητη περίθαλψη και χώρο να φιλοξενούνται, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα αποφορτιστούν τα κατάμεστα καταφύγια και θα ανακουφιστούν οι δεκάδες εθελοντές που προσφέρουν αφιλοκερδώς εδώ και χρόνια τη βοήθεια τους. Αναμένουμε βέβαια και τη κατάθεση της σχετικής τροποποίησης του κρατικού προϋπολογισμού για το εξασφάλιση του κονδυλίου ύψους 750 χιλιάδων ευρώ, πόσο που ο ίδιος ο Υπουργός έχει υπολογίσει ότι χρειάζονται για την ίδρυση και λειτουργία πέντε μεγάλων καταφυγίων για τρία χρόνια».

Ευελπιστούμε, ότι οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα και θα υπάρξει η ανάλογη θετική ανταπόκριση από τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κληθούν να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν τα πέντε αυτά καταφύγια. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή του νομικού πλαισίου και την επαρκή στελέχωση της Αστυνομία των Ζωών, ελπίζουμε ότι θα μπορεί να υπάρξει σωστή διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων ζώων στον τόπο μας.