Δηλώσεις κ. Σάββα Φιλίππου, Αναπληρωτή Προέδρου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναρωτιόμαστε σε τι είδους κλίμα πραγματοποιούνται οι συνομιλίες για το Κυπριακό και ποιος θα είναι ο στόχος της συνάντησης της Νέα Υόρκης όταν σε καθημερινή βάση τα γεγονότα είναι αρνητικά.

Από τα πιο απλά θέματα, όπως αυτό με την αλλαγή ώρας – που στέλνει μήνυμα για το βαθμό στον οποίο ελέγχονται τα κατεχόμενα από την Τουρκία – μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως με την επιστολή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη – μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας – ο οποίος απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ κάνοντας λόγο για «δύο αυτοδιοικούμενα κράτη στο νησί».

Τη ζοφερή εικόνα των συνομιλιών αποτυπώνει και το δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή”, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ακιντζί παραμένει αμετακίνητος και στο εδαφικό και στις εγγυήσεις.

Ανησυχητικό είναι, όπως περιγράφει το δημοσίευμα και το αλαζονικό ύφος του κ. Ακιντζί προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και προς τον κ. Άιντε, αν και ο τελευταίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει αφήσει στην άκρη τον ουδέτερο του ρόλο και έχει ξεκάθαρα υποστηρίξει τους τ/κ.

Συμπερασματικά δε μας εκπλήσσει η συμπεριφορά Ακιντζί, αλλά του Προέδρου Αναστασιάδη που ανέχεται την άμεση σύνδεση εδαφικού, ασφάλειας και εγγυήσεων και σύρεται χωρίς αντίδραση στους τουρκικούς σχεδιασμούς.