Μετά από καταγγελία για λειτουργία παράνομου χώρου απόρριψης σκυβάλων, έχουμε επισκεφτεί περιοχή πλησίον του φράγματος του Κούρρη, σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από την κοινότητα Παραμύθας, όπου διαπιστώσαμε το αποκρουστικό θέαμα που βλέπεται στις φωτογραφίες.

Το θέαμα αποκαρδιωτικό. Σκουπίδια και μπάζα συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά δείξαμε το κακό πρόσωπό μας. Το πρόσωπο της μειωμένης περιβαλλοντικής συνείδησης που χαρακτηρίζει πολλούς από εμάς. Η ατιμωρησία και η έλλειψη Περιβαλλοντικής Παιδείας και συνείδηση, οδηγεί τους πολίτες σε τέτοιες συμπεριφορές. Η ευθύνη των πολιτών είναι τεράστια και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε αρμόδιους όπως πάρουν άμεσα μέτρα για αποκατάσταση του χώρου αλλά και για εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των παρανομούντων. Ας συνεργαστούν Επαρχιακή Διοίκηση – Κοινοτικό Συμβούλιο Παραμύθας και Τμήμα Περιβάλλοντος.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός πως ακόμη μια περιοχή στην Κύπρο «πνίγεται» μέσα στα σκουπίδια στη δυσοσμία και την βρωμιά. Ακόμη πιο στενάχωρο όμως είναι το γεγονός ότι οι αρμόδιοι πολλές φορές αγνοούν τέτοιου είδους περιστατικά και δεν δίνουν καμία σημασία σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά το περιβάλλον, και την υγεία μας.