Με έκπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις του κοινοτάρχης Ίνειας κ. Τσίβικου στα ΜΜΕ την περασμένη Κυριακή από το χώρο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας στην περιοχή της Λάρας ότι την ερχόμενη Κυριακή θα προχωρήσει να ανασκάψει όλες τις σηματοδοτημένες φωλιές των χελωνών στην παραλία της Λάρας προκειμένου να αποδείξει ότι τάχα οι περισσότερες σηματοδοτήσεις είναι πλαστές.

Επανέρχεται δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια το επιχείρημα ότι η Λάρα δεν αποτελεί βιότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα και πράσινη χελώνα, αλλά ένα δημιούργημα των περιβαλλοντιστών.

Περιμέναμε ότι τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα θα επιδείκνυαν ευαίσθητα αντανακλαστικά και θα έσπευδαν να τοποθετηθούν άμεσα δημόσια βάζοντας στη θέση του τον κοινοτάρχη που απειλεί να επέμβει καταστροφικά σε ένα από τους πιο σημαντικούς βιότοπους της χώρας μας.

Δυστυχώς ούτε τα αρμόδια τμήματα , ούτε ο αρμόδιος υπουργός έδειξαν να ενοχλούνται από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κοινοτάρχη Ίνειας.

Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό ότι πρώτη προτεραιότητα σε κάθε σχέδιο για την περιοχή πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και μέσω αυτής η δημιουργία συνθήκων ανάπτυξης και ευημερίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Μόνο μια τέτοιου είδους συνύπαρξη μπορεί να γίνει αποδεκτή.