Στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πηγαίνει σήμερα το φλέγον θέμα για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Για το εν λόγω νομοσχέδιο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε σειρά τροπολογιών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε πως «στόχος μας είναι η βελτίωση του νομικού πλαισίου που προωθείται για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, με την κατάργηση της διατμηματικής προαγωγής και την εξασφάλιση της αντικειμενικότητας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας όταν θα αξιολογεί για διορισμό ή προαγωγή ατόμων.

Υπάρχουν πραγματικές αντικειμενικές δυσκολίες όσον αφορά τις διατμηματικές προαγωγές. Για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος/α από ένα τμήμα που ασχολείται με εξειδικευμένα κοινωνικά θέματα να αναλάβει διοικητική θέση σε ένα τμήμα που ασχολείται π.χ με τα μηχανικά θέματα.

Ενδεικτικές είναι και οι απαιτήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, της Βουλής, του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών να εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία των διατμηματικών αγωγών».