Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για το θέμα της παράνομης οικοδομής της Μητρόπολης Κωνσταντίας στο Κάβο Γκρέκο μας άφησε με πολλές απορίες σε σχέση με τη στάση των αρμοδίων αρχών και ιδιαίτερα του Δήμου Αγ. Νάπας.

Κατηγορούμε ευθέως τις τοπικές αρχές, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, ότι έχουν επιδείξει εσκεμμένη ανοχή στην παρανομία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην θρονική επιτροπή της Μητρόπολης Κωνσταντίας συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες από όλα τα πολιτικά κόμματα, από τα αριστερά ως τα ακροδεξιά.

Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση του δημάρχου Αγ. Νάπας ότι θα περιμένει την έκβαση της ιεραρχικής προσφυγής και ενδεχομένως στην συνέχεια των όποιων δικαστικών διεκδικήσεων της Μητρόπολης που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ζήσε Μάη μου δηλαδή…

Περιμένουμε ακόμα την τοποθέτηση του αρχιεπισκόπου Γεωργίου. Ως αρχιεπίσκοπος πλέον οφείλει να αντιληφθεί ότι ο θεσμός της Εκκλησίας διασύρεται και διαφθείρεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών όχι μόνο να απορρίψει την ιεραρχική προσφυγή αλλά να λάβει μέτρα κατά του Δήμου Αγ. Νάπας για παράλειψη ανάληψης της ευθύνης των καθηκόντων που του αναλογούν κατά την κείμενη νομοθεσία.