Το Κίνημα Οικολόγων  – Συνεργασία Πολιτών διαπιστώνει πως το έργο στο Πέρα Πεδί προχωρά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη  οι αντιδράσεις  των περιβαλλοντικών οργανώσεων .

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται σε  Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου και παρεμφερών αναπτύξεων της εταιρείας Parnitha Development Ltd στην κοινότητα Πέρα Πεδίου στην επαρχία Λεμεσού. 

Υπενθυμίζουμε, πως η υπόθεση του τεμαχίου του προέδρου Αναστασιάδη που φαίνεται να περιλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπτυξης δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πλήρως. 

Είναι παραδεκτό πως η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο περιβάλλον, αφού μόνο για την ολοκλήρωση της κατασκευής προβλέπεται η εγκοπή 1600 δέντρων, ενώ την ίδια ώρα είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι που εκφράζονται για πιθανή υποβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα. 

Το  κακό προηγούμενο περιπτώσεων όπου οι προβλέψεις των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην πράξη δεν τηρούνταν, δε μπορεί να μας επιτρέψει παρά να είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ανάπτυξη αυτή. Πολλώ δε μάλλον, που ο ίδιος ο σχεδιασμός προνοεί για καρατόμηση μέρους του δάσους με αριθμό δέντρων που ξεπερνούν τα 1600  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τους ενεργούς πολίτες να αντισταθούν σε ένα έργο που καταστρέφει το περιβάλλον, υποβιβάζει την ποιότητα ζωής και απειλεί την ποιότητα των νερών, για να καρπωθούν κέρδη κάποιοι ξένοι επενδυτές, φίλοι της κυβέρνησης.